De lammetjes roepen je naar de Streekproductenmarkt Nienoord

Het is volop lente en de lammetjes zijn blij dat de Streekproductenmarkt Nienoord weer open gaat op 2 april. De markt gaat om 10:00 uur open. De vele lammetjes roepen je vanzelf wel.  Je kunt namelijk dan de aller lekkerste en meest verse streekproducten halen op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek..

 

Het voorjaar is net begonnen, maar wij denken ook alvast aan het najaar. Onze markt van oktober 2022 zal weer in het teken van de pompoenen staan. Wij geven op de komende markt van zaterdag 2 april pompoenzaden weg van de Halloweenpompoen. Deze zaden hebben we gekregen van de Welkoop in Leek. Kweek je eigen Halloweenpompoen en maak voor de markt op 1 oktober de engste, leukste, liefste en gekste pompoen. Deze uitgeholde pompoen kun je dan die dag laten zien en zal door de bezoekers van de markt worden beoordeeld. Er zijn leuke prijzen te winnen.

 

Lente, heerlijk! Alles begint weer uit te lopen, ook de fruitstruiken in de tuin. Ter ere van de lente heeft NATUURLIJK AFKE de vlierbloesemgelei in de aanbieding: 2,75 per potje. Een heerlijke, lichte jam voor op brood, beschuit of tussen de cake. Zolang de voorraad strekt. En verder nog altijd zo'n 35 soorten jam op de kraam. Kom bij haar proeven! VILLA VELDZICHT heeft lekkere soepen, sausen, zoet zure radijsjes, en ook weer verse eendeneieren en kippeneieren bij zich. Vrije uitloop, puur natuur, biologische eitjes, uit eigen tuin. Lekker voor Pasen! DE POFFERTERY is weer aanwezig met leuke sieraden van Nespressocupjes. Tevens overheerlijke jam's met puur fruit en 75% minder suiker. Onder andere stoofpeertjes met glühwein, watermeloen-aardbei, sinaasappel, blauwe bes, vijg, en een overheerlijke tropische jam van ananas, mango en banaan en nog veel meer smaken. Uiteraard is HET LEKKERE WINKELTJE ook weer van de partij. Zij staan er met de lekkerste, bekroonde droge worsten en ouderwetse snert. Lente is dé tijd om de bloemetjes weer buiten te zetten. Daarom neemt dE GROENE GAST voor de markt een variatie aan bijzondere tuinplanten mee: bijzondere bloeiende bollen, vlinder- en bijenplanten en diverse keukenkruiden. Om te genieten van nog meer kleur en fleur in je eigen tuin. Voor FRUTAS DEL CAMPO is het de eerste keer weer na het winterseizoen. Ze nemen sla, andijvie, rucola, tomaat, paprika, aubergine, pepers, komkommers, allerlei koolsoorten, tuinbonen en knolvenkel voor je mee. Verder pootaardappels, rabarber, maggiplanten, aardbeienplanten, munt,  zachtfruitplanten en sierplanten. Verse spinazie en radijs hebben ze als eerste groente. Krulhazelaar voor paastakken en walnoten. Vanzelfsprekend zijn verschillende soorten kaas, eieren, brood, honing en paling ook op onze streekmarkt te vinden.

 

Er is dus genoeg te beleven op de Streekproductenmarkt Nienoord. Kom zeker langs en je voelt je van harte welkom op Landgoedboerderij Oosterheerdt te Leek.

 

Tot zaterdag 2 april!

Nog geen reacties gevonden. Wees de eerste om een reactie te schrijven. Reageer