Onze markt bestaat 10 jaar. Dit wordt groots gevierd!

Het wordt zaterdag 4 september een hele bijzondere markt. De streekproductenmarkt Nienoord viert dan zijn 10 jarig bestaan. Sinds 2010 kunt u al genieten van de aller lekkerste en eerlijkste streekproducten van het Westerkwartier. Om 10:00 uur wordt de markt op een feestelijke manier geopend op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek, waarmee u tot 16:00 uur kunt genieten van de meest verse streekproducten.

Iedereen in Leek wordt goed wakker tijdens de opening van onze markt. Met de slinger aan de klok, weten we allemaal dat het feest echt gaat beginnen. De opening wordt verricht door wethouder Elly Pastoor namens de gemeente Westerkwartier. Wij verheugen ons op deze happening. Daarna gaat Marijke van Fruitteeltbedrijf Oudenbosch, 1 van onze vaste standhouders, ook een toespraak houden en daarna kan het feest echt beginnen.

Bij binnenkomst krijgt elke volwassen bezoeker een enveloppe. Daar kan een verrassing in zitten. Onder andere kunt u een papiertje aantreffen met een nummer erop. Dit nummer correspondeert weer met een artikel die bij 1 van de standhouders te verkrijgen is. Heeft u het product gevonden, mag u dat gratis meenemen naar huis. Maar er zijn ook enveloppen waarin een koffiekaart zit, waardoor u een gratis kopje koffie kunt scoren bij de koffiestand. Laat u zich maar meteen verrassen bij binnenkomst. En bij elke 100e bezoeker, krijgt u een mandje mee met allerlei heerlijke streekproducten, afkomstig van onze standhouders.

Bent u eenmaal binnen, dan treft u ook nog borden aan waarop oude foto's en krantenartikelen te zien zijn van markten van welleer. Altijd leuk om even terug te blikken naar het verleden, want we hebben 10 prachtige jaren achter de rug.

Er is ook leuke livemuziek op onze feestelijke markt  te bewonderen. Coby en Kees Hoiting spelen in de ochtend hun leuke deuntjes en in de middag zijn Hilly Venema en Anneke Rozema er om de markt een extra sfeertje mee te geven.

Uiteraard zijn de standhouders ook erg blij met dit feest. Ze laten uiteraard ook deze dag hun producten aan u zien en zo kunt u zelfs op deze feestdag de meest verse en heerlijkste streekproducten halen.

Mis het niet. We worden maar 1 keer 10 jaar en dus is het echt de moeite waard om langs te komen op onze markt.

Tot zaterdag 4 september!

Nog geen reacties gevonden. Wees de eerste om een reactie te schrijven. Reageer