Eerlijke en lekkere streekproducten vind je op de Streekproductenmarkt Nienoord!

Wat is het nu mooier om de maand september te beginnen om eerlijke en lekkere streekproducten te gaan halen op de Streekproductenmarkt Nienoord. Het mooie is nu, dat je de markt kunt bezoeken op zaterdag 3 september op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek. De markt  begint als altijd om 10u00 en de standhouders staan tot 16u00 voor je klaar.

 

 Bij NATUURLIJK AFKE vind je deze keer een nieuwe jam: Mirabellenjam, ook wel WICHTERS genoemd. Het zijn kleine, gele pruimpjes die voornamelijk in het noorden van Nederland groeien. Een van de bezoekers van de markt heeft 2 grote bomen staan waar mijn en ik flink van mochten plukken. Ze heeft er 2 soorten van gemaakt: 1 gewone Mirabellenjam en 1 met port en walnoten. Kom proeven! Deze week heeft GEITENHOUDERIJ TER VEEN naast de gebruikelijke zuivelproducten en vlees van de geit, salami van de bok, schapenvlees waaronder overheerlijke shoarma en smaakvol gehakt en nu ook vlees van het bijzondere ras Oxford Sandy and Black scharrelvarken, die ongeveer 2 jaar bij hun op de boerderij is geweest. Verse worst, Karbonades en meer. Tevens groentes uit eigen tuin onder andere de eerste pompoenen, verse sla en snijbiet. FRUITTEELTBEDRIJF OUDEBOSCH staat dit keer met heerlijke sappige nieuwe oogst Appels, Peren en Reine Victoria pruimen uit eigen boomgaard. Pure sappen en Groningse aardappelen enzovoorts. DE POFFERTERY is er weer met haar overheerlijke jam vol fruit en weinig suiker. Nieuwe smaken om van te smullen zoals; kersen met chocolade, kruidige appelgelei met steranijs, pruim-braam met port, bramen met munt en citroen, muntgelei en veel, veel meer. Ook vlierbloesem- en muntsiroop. Tevens met sieraden van nespressocupjes. VILLA VELDZICHT staat op de markt, met haar lekkere soepen en sauzen. Ze is weer druk bezig geweest met het aanvullen van haar voorraad, maar ze heeft ook weer nieuwe producten erbij. Lekker voor bij de borrel, de barbecue of gewoon om jezelf  eens te verwennen, omdat het kan. En natuurlijk is POELMAN weer aanwezig met de lekkere aardbeien. Uiteraard tref je ook verschillende soorten kaas, honing, bessen, kersen, kruiden, paling, eieren en nog heel veel meer streekproducten aan op onze mooie en gezellige markt.

 

Mocht je trek hebben in een ijsje tijdens het rond lopen op de markt, dan ben je zeker op het goeie adres, want RIANNE'S IJSBOERDERIJ staat met lekkere ijsjes voor JOU klaar, Kinderen kunnen gratis een ijsje gaan halen onder begeleiding van een volwassene.

 

Mis niks van de leukste streekmarkt van het Westerkwartier op  de eerste zaterdag van de maand. De standhouders zien er naar uit je te zien bij hun kraam en het mooie is dat jij met de meest verse, heerlijkste en eerlijkste boodschappen weer naar huis gaat.

 

Tot zaterdag 3 september!

Geef reactie