De zomer begint goed met heerlijke honing op de Streekproductenmarkt Nienoord

Zaterdag 1 juni wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te  Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

 

Deze markt staat in het teken van de honing. Uiteraard kunt u de honing van IMKER KAPMA mee nemen naar huis, maar u kunt ook bekijken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n potje honing gevuld te krijgen. Dat het lekker is, weten we wel, maar de bijen zijn niet voor niks zo hard aan het werk om het alles te gaan produceren en als het fruit en de verschillende groente niet bestuift worden door de bijen, kunnen die gaan verdwijnen. Wist u eigenlijk wel dat er ongeveer 60.000 bijen in 1 kolonie wonen? Verder treft u ook verschillende gereedschappen aan die u kunt bekijken die een imker altijd gebruikt.

 

Kom het allemaal bekijken en proeven op onze markt, dat deze keer ook met een muzikaal tintje wordt ondersteund.. 

 

Uiteraard staat de markt vol met heerlijke en creatieve streekproducten. Wat is het mooier om op de markt goede inkopen te doen om de zomer goed te laten starten bij u aan tafel.

 

Zo is bij Natuurlijk Afke ook deze keer weer veel keus in jam. Heerlijke, frisse verwennerij is bijvoorbeeld de rood fruitjam met rood fruit likeur. Of kies uit een van de 6 soorten aardbeienjam of probeer eens de tomatenjam. Voor elk wat wils dus.  HET LEKKERE WINKELTJE staat er uiteraard ook weer met allerlei variaties van hun beroemde en meermalen bekroonde droge worst soorten. Alles uit eigen worstmakerij. DE JONGE TAARTEN heeft een paar nieuwe lekkernijen bij zich. Een (h)eerlijke baklava geïnspireerde muffin met een Honing-caramel saus, Aardbei Pistache Brownie en een Pecan Butterscotch Blondie. Lekker bij een kopje koffie of thee. Naast de vertrouwde geitenkaas van GEITENHOUDERIJ TER VEEN is hun geitenvlees ook weer volop op voorraad. Ook hebben ze daarnaast heerlijk kalfsvlees mee van hun jerseystiertjes fijn van structuur en vol van smaak. Deze maand nieuw is de zachte geitenkaas met verse kruiden heerlijk op een toastje of gewoon op brood bij het ontbijt en AARDBEIENKWEKERIJ POELMAN is er weer met hun eigen lekkere aardbeien en verse asperges.

 

Mocht u trek hebben in een ijsje tijdens het rond lopen op de markt, dan bent u zeker op het goeie adres, want vanaf deze maand staat RIANNE'S BOERDERIJ IJS met lekkere ijsjes voor u klaar, Kinderen kunnen gratis een ijsje gaan halen onder begeleiding van een volwassene. Ook heeft ze bakken mee van een halve liter tot een liter ijs mee om aan u te verkopen, zodat u ook thuis kunt genieten van al dit lekkers.

 

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

 

Kom daarom ook naar onze markt zaterdag, 1 juni voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend en een fijne start van de zomer.

Tot dan!

Geef reactie