De herfst is begonnen op de Streekproductenmarkt Nienoord!

De herfst is inmiddels begonnen. De standhouders hebben hun streekproducten ook op dit seizoen gericht op onze markt op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek, waarmee u op zaterdag 2 oktober tussen 10:00 uur tot 16:00 uur volop kunt genieten van de meest verse streekproducten uit het Westerkwartier.

De standhouders staan uiteraard voor u klaar om de meest verse en lekkerste streekproducten aan u te verkopen. In ieder geval staan ze te springen om u te gaan ontvangen bij hun kraam en daardoor wordt het natuurlijk een zeer interessante en bijzondere zaterdag. De kramen staan in een hele gezellige, ruime en overzichtelijke opstelling. Alle ruimte om goed en veilig over de markt de heerlijkste streekproducten te gaan halen.

Het is weer oktober en dat betekent bij GEITENHOUDERIJ TER VEEN Boktober! Deze maand doen ze weer leuke en lekkere acties omtrent geiten en bokjesvlees. Hun assortiment is weer aangevuld dus kom naar de markt voor de actie van de maand….. Ook is er natuurlijk weer volop geitenkaas, halloumi aanwezig en de geitenvla zit weer in het assortiment. Dat wordt dus puur genieten. NATUURLIJK AFKE heeft deze keer weer heerlijke vijgenjam met kaneel en sinaasappel. De meeste vruchten zijn nu geplukt behalve de kweeperen. Ook hoopt ze nog aan kwetsen te kunnen komen, maar dat is nog onzeker. Ook deze maand is er weer volop kruisbessenjam aanwezig. Natuurlijk staat HET LEKKERE WINKELTJE  ook weer op de Streekmarkt met diverse droge worst soorten. En u kunt gewoon lekker pinnen aan de kraam, lekker makkelijk. Uiteraard is DE POFFERTERY weer present op de markt met leuke sieraden van nespressocupjes. Tevens weer heerlijke jam's met weinig suiker onder andere rabarber-aardbei, lemon curd, vlierbessen, blauwebessen, meloengelei en nog veel meer smaken. Ook Vlierbloesemsiroop. VILLA VELDZICHT staat weer op de markt met haar vaste producten, maar ze gaat ook met het seizoen mee. Dat betekend dat ze een aantal lekkere herfstsoepen heeft, bijvoorbeeld pompoensoep, maar ook champignonsoep en lekkere stevige minestronesoep en aardappelsoep. Wees welkom en geniet. Wat nieuw is, is dat ze vanaf 1 oktober met statiegeld gaat werken op haar producten. Bij SLAGERIJ NANNING VAN WIJK vindt u weer op de kraam runder droge worsten en runder rookworsten van vlees van eigen Longhorn koeien, een prachtige natuurkudde in het Westerkwartier. Het varkensvlees voor de droge worsten komt van porc lokaal te Drachten. Hiervan maken zij walnoot, groene peper, knoflook, Friese en Groninger droge worsten. FRUTAS DEL CAMPO is er weer met groente, onbespoten en vers uit de tuin enn wat planten, die graag in de herfst in de tuin willen verder groeien. De koolsoorten, zoals witte, rode, boeren, palm en savooie kool nemen ze mee. Heerlijke zongerijpte tomaten, paprika’s, pepers, aubergines, courgettes, watermeloen, honingmeloen en druiven. Uien, knoflook, prei, bieten en worteltjes. Uiteraard zijn verschillende soorten kaas, eieren, honing, brood, en paling ook op onze markt te vinden.

Er is dus genoeg te beleven op de Streekproductenmarkt Nienoord. Kom zeker langs en u voelt zich van harte welkom op Landgoedboerderij Oosterheerdt te Leek.

We zoeken nog een standhouder die pompoenen op onze markt wil verkopen. U kunt zich dan tot 30 september aanmelden via info@streekproductenmarktnienoord.nl.

In ieder geval tot zaterdag 2 oktober!

Nog geen reacties gevonden. Wees de eerste om een reactie te schrijven. Reageer