November, Vleesmarkt: Ambachtelijk worsten draaien

Slagers Nederhoed en Nanning van Wijk gaan om 11u00 en 14u00 een demonstratie geven hoe de heerlijke worsten worden gemaakt en dat u de worsten kunt proeven bij de eigen stands van beide slagers. 

 

Altijd bijzonder dat men zoiets kan gaan bekijken en verser dan vers kan bijna niet. 

 

Zo staat de hele markt vol met verse streekproducten. Wat dacht u van heerlijke vijgenjam met sinaasappelrasp en kaneel van Natuurlijk Afke of de net geoogste Heide Honing, geoogst van het Noordseveld, van Imker Kapma, geitenkaas en geitenkwark van Geitenhouderij ter Veen en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van Hoogenboom. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt. Wat ook wel handig is, zeker omdat de winter er weer aan komt, om bijvoorbeeld sokken te kopen bij Willekleurige Draden, zodat u geen koude voeten krijgt.  De kraam met onbespoten groente waaronder Aardappelen, aardperen, rode kool, wortelen, boerenkool, paarse boerenkool, palmkool, uien, pompoen, sunburst courgette staat ook weer voor u klaar en er is verse gerookte paling en makreel te verkrijgen.

 

Tijdens dat u uw boodschappen gaat halen en de heerlijke worsten gaat proeven, kunt u genieten van de muziek van de familie Hoiting. Ze gaan voor u zingen met als ondersteuning hun accordeon en fluit,

 

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Nog geen reacties gevonden. Wees de eerste om een reactie te schrijven. Reageer