Burgermeester Hoekstra draait zijn eigen worst op de Streekproductenmarkt Nienoord

Zaterdag 3 november wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het terrein van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

 

Deze markt wordt heel bijzonder. Burgermeester Berend Hoekstra opent om 10u00 onze markt en laat dan aan iedereen zien of hij met behulp van slager Nanning van Wijk in staat is om een redelijke worst te maken.  Als dat gelukt is gaat hij naar de stand van Love2Cook om er dan met hun hulp iets  lekkers van te maken. Zo kan de burgermeester ervaring op doen, mocht hij zich in dit vak verder willen ontwikkelen, als hij eenmaal met pensioen is.

 

De opening van de markt is ook gelijktijdig de opening van de festiviteiten in het kader van 'Samen uit Leek'.

 

Onze  markt staat in november, zoals elk jaar, in het teken van de slachtmaand. Wat is het mooier om dan de worstjes van de burgermeester te gaan proeven!

 

De standhouders staan uiteraard ook weer met volle enthousiasme voor u klaar. De maand november is aangebroken en de dagen worden kouder en korter,. GEITENHOUDERIJ TER VEEN neemt potjes stoofvlees mee, maar ook bevroren stoofvlees van kalf, lam en geit en natuurlijk geitenkazen van jong naar oud voor een lekker kaasplankje met een goed glas rode wijn. INMAKENENZO.NL neemt voor het eerst weer huisgemaakte zuurkool mee. Zuurkool naturel, kruidenzuurkool en zuurkool van rode kool. HET LEKKERE WINKELTJE staat er met div droge worstsoorten. Ze nemen ook weer hun bekroonde erwtensoep mee. Bij NATUURLIJK AFKE is er ook voor deze slachtmaand bijzondere jam te krijgen. Zo is de gemberjam heerlijk bij een stukje droge worst en past de kweeperengelei ook prima bij worst, paté of een runderlapje, en natuurlijk is er ook voor de boterham voldoende te krijgen: vijgenjam, marmelade,  kwetsenjam en moerbeienjam. En daarnaast natuurlijk vele andere soorten. DE POFFERTERY is wederom weer aanwezig op 3 november met heerlijke jammetjes met 75% minder suiker. Nieuw in haar assortiment is de lemon curd, o.a. heerlijk over scones met clotted cream of slagroom. Tevens lekkere appeljam met walnoten. Ook weer prachtige kransen van beukennootjes, lariksappels en eikeldopjes.

 

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

 

Tot zaterdag 3 november!

Geef reactie